loading...
ღღ★ღღایرانشناسیღღ★ღღ
نویسنده سایت


http://up.kanganghods.ir/jadid/1281461742_send_post.jpg

http://up.kanganghods.ir/jadid/new.gif  همین حالا عضو شویدومطلب درباره محله یا شهر خودارسال کنید.(فقط درباره ایران)

شما هم جزٔ کسانی‌ باشید که می‌خواهید مطلب خود را منتشر کنید  با ارسال مطلب خود میتوانید یکی‌ ازارسال کنندگان سایت باشید تنها با فشارد دادن ارسال مطلب شما هدایت می شویدبه بخش ارسال‌ها و مطلب خودراثبت کنید . ابتدا در سایت عضوشده تا پنل کاربری برای ارسال مطلب برای شما ایجاد گردد.

http://up.kanganghods.ir/jadid/send_post.png





سخن مدیرکل سایت

سلام دوستان من خسته شدم از این سایت رهایش کردم .والان دارم روی سایت آوای نرماشیر کار می کنم شما می توانید درآن سایت بیایید وبه من کمک کنید.

هرکس هم دوست داره دراین سایت می تواندمطلب ارسال کنه این آدرس جدید است باتشکر از شما سجاد موحدی زادهhttp://nrmashyr1.r98.ir/

اولین کولر تاریخ در ایران

سجادموحدی زاده بازدید : 188 سه شنبه 01 مرداد 1392 نظرات (0)

هر زمان صحبت از کولرهای سنتی به میان می‌آید، بدون شک بادگیرها بویژه بادگیرهای یزد با آن شکل بخصوص و چوب‌هایی که بر سر دارند، اولین تصویری است که به ذهن متبادر می‌شود.


بادگیر

اولین ها در ایران

سجادموحدی زاده بازدید : 196 پنجشنبه 27 تير 1392 نظرات (0)

. اولین مجله کودکان

اولین مجله حرفه‌ای کود‌کان د‌ر تاریخ مطبوعات، مجله «کیهان بچه‌ها» است. تا قبل از آن د‌ر حوالی سال 1330 شمسی مجله‌ای به نام «بازی» مخصوص د‌انش‌آموزان د‌رآمد‌ که بیشتر از سه شماره د‌وام نیافت و تعطیل شد‌. اولین شماره مجله کیهان بچه‌ها توسط موسسه کیهان د‌ر تاریخ ششم د‌ی‌ماه سال 1335 د‌ر تیراژ بیست هزار نسخه و با قیمت پنج ریال منتشر شد،‌ که مورد‌ استقبال قرار گرفت و فعالیت اش تاکنون ادامه داشته است.

کیهان برای جذاب کرد‌ن این مجله، بیشتر

اماکن تاریخی-تپه سلام

سجادموحدی زاده بازدید : 295 دوشنبه 24 تير 1392 نظرات (0)

تپه سلام

تپه سلام

 آیین ها و مراسم مذهبی آیینه تمام نما برای انعکاس خاطرات ازلی و جاودانه ای مردم است که از ورای آن می توان به اعتقادات و باورداشت های مذهبی آنها پی برد

ورزشگاه ها

سجادموحدی زاده بازدید : 247 چهارشنبه 19 تير 1392 نظرات (0)

ورزشگاه ها
ورزشگاه یا استادیوم، به فضای باز و آزاد گفته می شود که به منظور برگزاری مسایقات ورزشی، کنسرت ها، سخنرانی ها و یا دیگر برنامه های نمایشی مورد استفاده قرار می گیرد. ورزشگاه از یک محوطه اصلی و یا زمین بازی تشکیل شده است که در اطراف آن محل هایی به منظور نشستن و یا ایستادن بینندگان و یا تماشگران برنامه در نظر گرفته شده است. برخی از ورزشگاه ها فقط برای برگزاری ورزش خاصی طراحی و ساخته می شوند ولی برخی هم چندمنظوره هستند و قابلیت برگزاری چندین رشته ورزشی را دارند.

دریاچه های مصنوعی

سجادموحدی زاده بازدید : 456 چهارشنبه 19 تير 1392 نظرات (0)

دریاچه های مصنوعیدریاچه مصنوعی ارم
دریاچه های مصنوعی هر چند با هدف ذخیره سازی آب، تولید برق و یا کنترل سیلاب، تغذیه سفره های آب زیرزمینی، احداث می شود اما ممکن است برای اهداف دیگری چون: ایجاد فضاهای توریستی، تفریحی، ورزشی، ماهیگیری، جلب توریست و گردشگر، کمک به رشد اقتصادی مناطق و نیز پاسخ به نیازهای طبیعت دوستی مردم ساخته شود.

پارک ها و بوستان ها

سجادموحدی زاده بازدید : 222 چهارشنبه 19 تير 1392 نظرات (0)

پارک ها و بوستان هاپارک ملت
پارک یا بوستان شهری، علاوه بر این که به عنوان یک منبع طبیعی برای تفرج، تفریح، ترویج فرهنگ زیست محیطی در داخل شهرها و یا در حاشیه شهرها اطلاق می شود، بلکه به مناطقی که برای حفاظت از حیات وحش، مناطق جنگلی، کوهستانی و دشت ها، همچنین مناطقی که دارای منابع گیاهی و جانوری نادری می باشد، اطلاق می شود.

اماکن تفریحی

سجادموحدی زاده بازدید : 145 چهارشنبه 19 تير 1392 نظرات (0)

اماکن تفریحیپار ملت

فطرت طبیعت گرایی انسان باعث شد تا وی به فکر جلوگیری از روند تخریب طبیعت و محیط زیست که در پی گسترش شهرنشینی و افزایش جمعیت اتفاق افتاده بود، بیافتد. به طوری که با توسعه شهرنشینی، ساخت اماکن مسکونی، تولیدی و خدماتی موجب کاهش وسعت جنگل ها، مراتع، دشت ها و نیز از بین رفتن اکوسیستم های طبیعی چون گونه های مختلفی گیاهی، درختی و جانوری در این مناطق شده بود.

امامزاده ها

سجادموحدی زاده بازدید : 155 چهارشنبه 19 تير 1392 نظرات (0)

امامزاده هاشاه عبدالعظیم
امام زاده به فرزندان یا نوادگان ائمه اطهار (ع) و بزرگان سادات گفته می شوند که پس از مهاجرت به ایران در سراسر روستاها و شهرهای ایران پراکنده شدند و به دلیل جایگاه والایی که در بین ایرانیان داشتند پس از وفاتشان محل دفنشان به بناهای مقدس و محل زیارت مردم تبدیل شد که به این مکان های مقدس نیز بقعه امام زاده گفته می شود.

اماکن زیارتی

سجادموحدی زاده بازدید : 202 چهارشنبه 19 تير 1392 نظرات (0)

با توجه به وجود اعتقادات عميق و ريشه دار مذهبي در ميان ايرانيان، زيارت گاه هايي در اين كشور وجود دارد كه همواره مشتاقان بسياري از سراسر ايران به سمت زيارت آنها مي شتابند.
برخي از اين زيارت گاه ها، مانند بارگاه مطهر امام رضا(ع) در مشهد مقدس، داراي ارزش معنوي و مذهبي قابل توجهي براي مسلمانان جهان هستند. به طوري كه هر ساله مسلمانان بسياري از سراسر جهان به منظور زيارت آنها به سوي ايران روانه مي شوند. در كشور ايران، اماكن زيارتي ديگری نيز وجود دارند كه از نظر منطقه اي مورد توجه قرار مي گيرند و به طور معمول زايران آنها را افراد محلي تشكيل مي دهند. به عبارت ديگر،‌ زيارت، ‌از جمله اموري است كه در راس زندگاني مردم ايران قرار دارد و به عنوان يك نياز ضروري و در عين حال شرعي و مذهبي در زندگي مردم تلقي مي شود. به طوري كه بسياري از ايرانيان به مناسبت هاي مختلف ملي و مذهبي به صورت فردي و يا همراه با خانواده به زيارت اماكن مذهبي مي پردازند.

کتیبه ها

سجادموحدی زاده بازدید : 220 چهارشنبه 19 تير 1392 نظرات (0)
  • کتیبه هابیستون

کتیبه یا سنگ نوشته، به نوشته هایی گفته می شود که بر دیوار کاخ ها، بدنه کوه ها، حاشیه سردر ساختمان ها، روی سنگ ها، بر روی چرم، گوشه ی از پارچه های خاص، چون پرچم، پرده، سفره و یا بر حاشیه صفحات کتاب ها نوشته می شد. تاریخ کتیبه نویسی در ایران به دوران حکومت هخامنشیان می رسد. البته کتبیه هایی نیز به زبان خط میخی، خط آرامی، خط ایلامی، خط بابلی، هیروگلیف و یونانی بر روی فلزها، سکه ها، سفال ها به دست آمده است که متعلق به همسایگان این کشور و به زبان غیر ایرانی هستند.

تپه ها

سجادموحدی زاده بازدید : 180 چهارشنبه 19 تير 1392 نظرات (0)
  • تپه هاتپه حسنلو

تپه به زمین های شنی و خاکی برجسته ای گفته می شود که ارتفاع آن بین ۱۵۰ و۶۰۰ متر است و بدین ترتیب ارتفاعش از کوه کمتر است. برخی از تپه های موجود در ایران، در گذشته به عنوان محل سکونت ساکنین اولیه به شمار می آمد به طوری که آریایی ها پس از ورود به ایران و در پی یافتن مکان مناسب و مراتع برای دام های خود در تپه های مستعد ساکن شده و تمدنی چشمگیر را برجای گذاشتند. بنابراین تپه های باستانی به تپه های گفته می شود که از مخروبه شهرها، قلعه ها، زیگورات ها و یا هر بنای عظیم دیگری برجای مانده است.

ارگ ها

سجادموحدی زاده بازدید : 145 چهارشنبه 19 تير 1392 نظرات (0)
  • ارگ هاارگ بم

ارگ در لغت به معنای قلعه ای کوچک در میان برج و باروی شهر یا در میان قلعه ای بزرگ آمده است. در واقع می توان چنین گفت که ارگ ها، قلعه های کوچک و مستحکمی بودند که در درون شهر یا درون قلعه های بزرگ تر ساخته می شدند و به عنوان مقر فرمانروایان ایالت ها و پادشاهان در نظر گرفته می شد و این پادشاهان به همراه درباریان و خدم و حشم خود در آن ساکن بودند و به اداره امور مملکتی می پرداختند.

آتشکده ها

سجادموحدی زاده بازدید : 200 چهارشنبه 19 تير 1392 نظرات (0)

آتشکده هاآتشکده اسپاخویکی از مهم ترین آثار برجای مانده از دوره ساسانیان «آتشکده ها» هستند که محل عبادت و نیایش زرتشیان به شمار می آیند. در واقع این بناها مکانی مقدس برای نگهداری آتش مقدس و انجام مراسم مذهبی زرتشتیان است. تاریخ تاسیس آتشکده ها همزمان با زمان ظهور زرتشت می باشد. با بررسی معماری این بناها و وجود سه آتش بزرگ «آذرفرنبغ»، «آذر گشنسپ» و «آذربرزین مهر» به نظر می رسد، آتشکده ها متعلق به سه طبقه اجتماعی در دوره ساسانی بوده است.

اماکن باستانی

سجادموحدی زاده بازدید : 157 چهارشنبه 19 تير 1392 نظرات (0)

اماکن باستانیپاسارگاد

 

 با توجه به قدمت تاريخي كشور ايران، آثار باستانی، بناهاي تاريخي و موزه هاي قديمي و زيبايي در اين كشور وجود دارد. كشور ایران داراي رتبه دهم جاذبه‌های باستانی و تاریخی در جهان است. به طوری که بیشتر آثار این کشور به ثبت یونسکو رسیده و جزو میراث جهانی به شمار می آیند.
آثار برجای مانده در ایران که قدمتی بیش از ۶ هزار ساله دارد باعث شده این کشور به یکی از کانون های شکل گیری تمدن بشری تبدیل شود و بقایای به جا مانده از آتشکده ها، ارگ ها، تپه ها، کتیبه ها خود گواه بر این ادعاست.

 

ایران در یک نگاه

سجادموحدی زاده بازدید : 243 چهارشنبه 19 تير 1392 نظرات (0)

 کشورايران، با تاریخی ده هزارساله، در جنوب غربی آسیا و درمنطقه خاور ميانه، با وسعتی حدود ۱٬۶۴۸٬۱۹۵ کیلومترمربع ، واقع شده است که از لحاظ مساحتی جزو هجدهمين كشور جهان محسوب مي شود. این کشور از شمال به ارمنستان،آذربایجان و ترکمنستان ، از شرق به افغانستان و پاکستان، از غرب به ترکیه و عراق و از جنوب به خلیج فارس و دریای عمان محدود می شود.
پايتخت کشورایران، تهران است كه بزرگترين شهر ايران نیز به شمار می آید. براساس ....

 

درادامه ببینید...

چهارشنبه سوری درایران

سجادموحدی زاده بازدید : 211 چهارشنبه 16 اسفند 1391 نظرات (0)
برافروختن آتش بر روی هیزم و روشن‌کردن فشفشه، از رسوم جاافتاده در جشن چهارشنبه سوری است.

چهارشنبه‌سوری یکی از جشن‌های ایرانی است که در شب آخرین چهارشنبهٔ سال (سه‌شنبه شب) برگزار می‌شود.

در شاهنامهٔ فردوسی اشاره‌هایی درباره بزم چهارشنبه‌ای در نزدیکی نوروز وجود دارد که نشان‌دهندهٔ کهن بودن این جشن است. مراسم سنّتی مربوط به این جشن ملّی، از دیرباز در فرهنگ سنّتی مردمان ایران زنده نگاه داشته شده‌است.[۱]

واژهٔ «چهارشنبه‌سوری» از دو واژهٔ چهارشنبه که نام یکی از روزهای هفته‌است و سوری در زبان کُردی که به معنی سرخ است ساخته شده‌است[نیازمند منبع]. آتش بزرگی تا صبح زود و برآمدن خورشید روشن نگه داشته می‌شود[۲] که این آتش معمولاً در بعد از ظهر زمانی که مردم آتش روشن می‌کنند و از آن می‌پرند آغاز می‌شود و در زمان پریدن می‌خوانند: «زردی من از تو، سرخی تو از من» در واقع این جمله نشانگر یک تطهیر و پاک‌سازی مذهبی است که واژه «سوری» به معنی «سرخ» به آن اشاره دارد.[۳] به بیان دیگر شما خواهان آن هستید که آتش تمام رنگ پریدیگی و زردی، بیماری و مشکلات شما را بگیرد و بجای آن سرخی و گرمی و نیرو به شما بدهد. چهارشنبه‌سوری جشنی نیست که وابسته به دین یا قومیّت افراد باشد و در میان بیشتر ایرانیان رواج دارد.

رقص با آتش

محتویات

  • ۱ پیشینه
  • ۲ دیدگاه زرتشتیان
  • ۳ برخی آیین‌های سوری
    • ۳.۱ سال نو - کوزهٔ نو
    • ۳.۲ آجیل مشگل‌گشای، چهارشنبه سوری
    • ۳.۳ پختن حلوا
    • ۳.۴ فال‌گوشی و گره‌گشایی
    • ۳.۵ قاشق‌زنی
    • ۳.۶ شال انداختن
    • ۳.۷ حاجت خواهی از توپ مروارید
  • ۴ چهارشنبه سوری در شهرهای گوناگون
    • ۴.۱ شیراز
    • ۴.۲ کردستان
    • ۴.۳ اصفهان
    • ۴.۴ تبریز
    • ۴.۵ اهواز
    • ۴.۶ لاهیجان
  • ۵ منتقدان چهارشنبه سوری
  • ۶ جستارهای وابسته
  • ۷ پانویس
  • ۸ منابع
  • ۹ پیوند به بیرون

برای دیدن تمام مطالب به ادامه مطلب بروید...

فروشگاه
مینی جاروبرقی USB


درباره ما
Profile Pic
این سایت به ماکمک می کند تا ایران عزیزمان رابهتر بشناسیم.با تشکر از کاربرانی که نظرات پیشنهادات یا انتقادات خودشان را درباره بهتر شدن این سایت به ما می دهند
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    به نظر شما من ادامه این سایت رابدهم یاخیر؟


    شماازامتیاز1تا5چندمی دهی به این سایت؟





    آمار سایت
  • کل مطالب : 309
  • کل نظرات : 6
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 211
  • آی پی امروز : 2
  • آی پی دیروز : 25
  • بازدید امروز : 112
  • باردید دیروز : 76
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 330
  • بازدید ماه : 1,100
  • بازدید سال : 2,744
  • بازدید کلی : 210,591
  • کدهای اختصاصی